2014-01-20 16:52:22• hírek • (x)

Hagyományos vagy termopán ablak - az örök vitatéma

Sokan pártolják, mások elutasítják az új típusú, termopán ablakokat. A tények és tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy leginkább előnyei vannak annak, ha valaki hagyományos ablakait termopánokra cseréli. Az azonban tény, hogy mindkét fajta ablaknak vannak előnyei és hátrányai.

Hőkamerás felvételek biznyítják, hogy a lakás melege leggyakrabban a szelelő, régi ablakokon keresztül hagyja el a lakást, a folyamatos hőveszteség pedig azt eredményezi, hogy sokkal intenzívenbben kell fűteni a lakást, ha szeretnénk a kellemes hőmérsékletet megtartani. Ez viszont a fűtésszámla emelkedéséhez vezet, a tetemes fizetnivaló pedig minden téli hónap végén gontot okoz. A régi nyílászárók nosztalgikus érzést keltenek bennünk, a spórolásban viszont nem segítenek.

A hagyományos ablakok termopánra való cseréjére egyszer kell költeni, az előnyöket viszont hosszú évtizedeken keresztül érezhetjük. Az új típusú ablakok ugyanis dupla üvegüknek köszönhetően sokkal hatékonyabban szigetelnek, mind hang, mind hő szempontjából. Ezek több színben és mintázatban kaphatók, és akár évtizedeken keresztül segítenek abban, hogy a fűtési költségeket csökkentsük, és a zavaró zajt is kint tartsuk - otthonunkban pedig kellemes meleg és nyugalom marad.

A fából készült termopán-technológiájú ablak még jobbak

Az utóbbi időben már nem csak könnyű fémből, hanem fából is gyártanak jól szigetelő ablakokat. Megjelenésével, természetes hatásával természetesen veri fém társait. Kiválasztásukkor fontos, hogy a minőséget tartsuk fő szempontként. Fontos azt is megjegyezni, hogy a fa nyílászáró némi gondozást igényel, hogy hosszű éveken keresztül tökéletesen működjön, de a fa ablakot megérintve, minden ablak esetében más mintázatot, egyediséget látva érezhetjük: megérte a befektetés.

Vissza a természeteshez?

A hagyományos ablakok hívei a termopán ablakok elleni legfontosabb érvként a túlzott szigetelést szokták említeni. Az újfajta ablakok esetében a lakás szellőzése minimálisra csökken, emiatt elvétve ugyan, de a lakásban megjelenik a penész. A régi típusú ablakok zárva is valamiféle minimális levegőmozdást engednek, így a lakásnak megvan a maga természetes szellőzése. Így az érvek és ellenérvek ismeretében mindenkinek maga kell eldöntenie, melyik megoldást tartja megfelelőnek, de akármelyiket is választja, fontos, hogy szakértő, megbízható cégre bízzuk a munkát, így sok fejfájástól, idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: